Kidung Sapta Sungkawa Ibu Maria

0
97 views
Ilustrasi: Lukisan Yesus dan Maria di Basilika Maria-Maggiore di Roma by Mathias Hariyadi.

Durma

  1. Anetepi labuh darmanira réna/
    Ibu Maria Dèwi/
    Sapta sungkawanya/
    Ngemban Ibu Pamarta/
    Kala Siméon pinanggih/
    Iku kapisan/
    Pindho ngungnsi myang Mesir//
  2. Ingkang kaping tri kecalan Putranira/
    Ing Pedaleman Suci/
    Déné kang kaping pat/
    Pinanggya lan Sang Putra/
    Manggul Salib myang Kalvari/
    Kang kaping gangsal/
    Jumeneng ngandhap Salib//
  3. Dèrèng purna sungkawa Dèwi Maria/
    Ingkang kaping sad nenggih/
    Mangku layonira/
    Ontang-anting kang Putra/
    Semantena dèrèng tapis/
    Kang kaping sapta/

    Gesang nandhang prihatin//

Sor Blimbing, 15092020
Pengetan sungkawa Dalem Ibu Maria
Ki Sandinama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here