Kidung Rahayuning Pati

0
100 views
Imam Beri Sakramen Perminyakan Orang Sakit. (Adhika Rahardyanto)

Megatruh

  1. Yen tumiba kala pegat sukmanipun/
    Polah mbantah tan kuwawi/
    Anampi timbalanipun/
    Mung nyuwun rahayu pati/
    Mrih manungal mring Hyang Manon//
  2. Ingkang wiwit wonten guwa garba mulus/
    Ibu Maria Sang Dewi/
    Kula nyenyuwun pangestu/
    Tiyang dosa sami ngungsi/
    Anoraga lan nyenyadhong//
  3. Kalanira kula rampung tulisipun/
    Ywa kongsi anilar mami/
    Nyuwun pangayomanipun/
    Linebura dosaneki/
    Saged keduwung sayektos//
  4. Mugi pantes nampi Slira Putranipun/
    Kakiyatna Lisah Suci/
    Dimen teteg sowan ulun/
    Marak Ngarsa Dalem Gusti/
    Nampi adiling Hyang Manon//
  5. ANdel kula namung kamirahanipun/
    TONtonen tumindak mami/
    SUsuh dosa tan kaetung/
    PARandene datan ajrih/
    NYOroh marang Kang Kuwaos//

Sumber:
Padupan Kencana, Sembahyang Nyuwun Rahayuning Pati.
Sor Blimbing, 26052020
Ki Sandinama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here